Itämeren Purjelaivayhdistys

1. Helsinki - Århus | 2. Århus| - Helsinki | 3. Helsinki - Riika | 4. Helsinki - Riika - Hanko
Yleistietoa | Lisätietoja | Ilmoittautumislomake
1. Helsinki - Århus | 2. Århus - Kotka | 3. Kotka - Tukholma | 4. Tukholma - Szczecin | 5. Szczecin - Helsinki

Tunnelmia kesän 2007 purjehduksilta

Valborg logo

Osuudet

1. Helsinki - Århus
2. Århus - Kotka
3. Kotka - Tukholma
4. Tukholma - Szczecin
5. Szczecin - Helsinki

Osuus 3. Kotka - Tukholma 21. - 29.7.2007

Pete, Eve, Kati, Ville, Jycke, Hese + Göran

I vahti II vahti III vahti
Merri (vp) Minna (vp) Mari (vp)
Juha Elisa Toni
Sari Clarissa Pierre (FRA)
Antsu Outi Sonja
Petri Suvi Pauliina
Mimmi Satu Marja (SWE)
Ida S Rosa Lauri
Stina Ida H Jenni
Katja Matias Jonna
Eeva + Aglaian miehistö
(Piotr, Lisa, Julien ja Jonathan)

Miehistön vaihdon jälkeen matka Kotkasta kohti seuraavaa TSR-satamaa, Tukholmaa, jatkui eskadeeripurjehduksena. Valborg suomalaisena aluksena isännöi kahta saksalaisalusta, Aglaiaa sekä Wyvern von Bremeniä, jotka seurasivat koko matkan Valborgin mukana. Sunnuntaina 22.7. kolmikko pysähtyi Valborgin kotisatamaan Halkolaituriin huoltotoimenpiteitä sekä kaupunkikierrosta varten.

Helsingistä matka jatkui kohti Maarianhaminaa yön yli kestävällä purjehduksella. Purjehdusoppilaat olivat innoissaan päästessään vihdoin kunnon merielämän makuun. Sain istua laivankokassa, ehkä hienointa ikinä! Aurinko painuu juuri meren alle ja me seilataan pois kotoa, haikea olo. Pääsin roikkumaan köydessä kaikella painolla. Nyt on avattu virallinen merimiehen elämä alkavaksi! Sen kunniaksi kasvatan parran, kasvatan mahaa (minttusuklaalla) ja otatan ankkuritatuoinnin.

Joukko TSR:een osallistuvia aluksia oli kutsuttu matkan varrella myös Hankoon, jossa miehistöille oli järjestetty ohjelmaa. Sade valitettavasti hieman latisti tunnelmaa ja ohjelma jouduttiin siirtämään rannalta sisätiloihin. Hangosta matka jatkui kohti Nauvon Berghamnia, jossa isäntinä järjestimme yhteisen nuotioillan saksalaisten ystäviemme kanssa. Iltaan kuului luonnollisesti makkaran paistoa, nuotiolauluja kitaran säestyksellä sekä hyttysiä.

Eskadeeripurjehdus tarjosi myös mahdollisuuden miehistönvaihtoon saksalaisten alusten kanssa ja moni vallulainen käyttikin tilaisuuden hyväksi viettämällä päivän naapurialuksella. Samoin Valborg kiinnosti erityisesti Aglaian miehistöä ja saimmekin monta uutta ystävää. Iltaisin satamissa lämmitettiin sauna ja halukkaat pääsivät myös uimaan.

Maarianhaminassa miehistöille järjestettiin crew party, jossa esiintyjänä oli paikallinen nuorisobändi. Kaupungilla samaan aikaan järjestetyt Rockoff Åland -festarit vetivät kuitenkin vallulaisia enemmän puoleensa.

Viimeiselle etapille kohti Tukholmaa lähdettiin 26.7., jolloin myös laiva pääsi näyttämään todelliset taitonsa voimakkaammassa merenkäynnissä. Keikutus aiheutti muutamille purjehdusoppilaille meritautia, mutta suurin osa oli aalloista ja keinutuksesta innoissaan. Erityisesti pukspröötille ja keulaverkolle jonotettiin aaltoja ihailemaan. Tukholmaan saavuimme perjantaina 27.7.


Teksti ja kuvat: Minna Karjalainen
Kuvitus: Valborgin TSR-päiväkirja

Valborg logoValborg | Ota yhteyttä | ©2006 Itämeren Purjelaivayhdistys Ry